Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

torsdag 10 februari 2011

Snabb kavring

Den här kavringen står i ugnen just nu, den kryddiga doften börjar sprida sig i lägenheten! Kavring förknippas mest med julen men jag tycker att den passar året om. Det här är en lättbakad variant med en fyllig och djup smak som kommer av brödkryddorna och den mörka sirapen. Precis som en kavring ska smaka tycker jag!

Snabb kavring
2½ dl fint rågmjöl
2½ dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl
1½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
3/4 msk mald fänkål
3/4 msk mald anis
4½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap

1. Blanda alla ingredienser och rör ihop till en jämn smet.
2. Häll smeten i en avlång bakform med bakplåtspapper.
3. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 60 minuter.
4. Låt brödet stå kvar i formen i 5 minuter innan det stjälps upp på galler och får kallna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar