Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 5 december 2011

Snabbt tunnbröd

Tunnbröd har blivit en favorit här hemma. Den här varianten görs på filmjölk och är utan jäst så den går supersnabbt att baka. Jag bakar ofta det här tunnbrödet när jag vill ha nybakat bröd snabbt, det passar både till frukost och kvällsmat. Igår på andra advent åt vi det till risgrynsgröten med skinka och senap på, det kan varmt rekommenderas!

Snabbt tunnbröd med filmjölk (12 st)
5 dl filmjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
2 msk bakpulver
4 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
3 dl vetemjöl

1. Rör ihop filmjölk och sirap. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en deg.
2. Dela degen i 12 delar. Kavla ut varje del med kruskavel på välmjölat bakbord. 
3. Grädda i medelvarm stekpanna några minuter på varje sida tills brödet har fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar