Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

söndag 17 november 2013

Key lime pie

Makalöst god amerikansk paj med len smak av lime och lite kola. Den är krämig, syrlig och söt på samma gång.

Key lime paj
75 g smör
12 st digestivekex
3 äggulor
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 msk vaniljsocker
1 dl pressad limesaft

1. Smält smöret. Krossa kexen och blanda med det smälta smöret. 
2. Tryck ut blandningen i en springform, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i 175 grader ca 8 minuter. Låt svalna.
4. Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner kondenserad mjölk, vaniljsocker och limesaft. 
5. Häll smeten i formen och grädda i ytterligare 15-20 minuter.
6. Låt pajen stå kallt i minst 2 timmar. Den går bra att frysa, ta då fram den 30 minuter innan den ska ätas. 
7. Pudra florsocker över pajen innan servering och servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar